Samen staan we sterk

Samen staan we sterk

TEAM Ecosys: 
Together Each Achieves More als Ecosysteem,
waar wij zelf ook onderdeel van zijn. Voor ons is alles energie,
Yin en Yang met een smile.

Wij gaan door heel het land om landbouwbedrijven te begeleiden bij een geleidelijke omschakeling naar ecologische landbouw. Met onze kennis over biologische bodemverbetering kunnen wij diverse voordelen bieden voor de landbouwsector en deze delen wij daarom graag met je.

Natuurlijke meststoffen en gewasbescherming hebben een veel bredere werking dan chemicaliën. Gelijktijdig voeden zij zowel de bodem als het gewas en daarnaast verbeteren ze de bodemstructuur, remmen ze onkruidvorming, vergroten de natuurlijke ziektewering, verminderen de waterbehoefte, vergroten ze de opbrengst en verbeteren zij de productkwaliteit. De gewassen verbeteren hierdoor in uiterlijk, geur, kleur, smaak, aroma en bewaarkwaliteit. Dat maakt natuurlijke meststoffen goedkoper, duurzamer en in veel gevallen effectiever dan chemicaliën. Met onze begeleiding is het gebruik van agrochemicaliën al snel met 50% terug te brengen. Onze producten voldoen aan de steeds strengere milieu- en gezondheidseisen van de EU. Tevens zijn ze geschikt voor biologische landbouw en zullen ze worden aangemeld voor de SKAL-inputlijst.

Continuïteit garanderen door periodiek te controleren

Een gewas kan soms zwakker worden, zonder dat je dit met het blote oog kunt zien. Voor jou als agrariër is dit natuurlijk geen nieuws. Door periodieke controles uit te voeren op de Brix-waarden van mineraalgehalten in het bladsap, blijf je scherp op de vitaliteit van het gewas. Door dit doelgericht te monitoren, kunnen we de verminderde kwaliteit van de producten beperken, maar daarnaast beperken we tevens de opbrengstderving en het verlies in houdbaarheid.

Continuïteit garanderen door periodiek te controleren
Hoe lang duurt het voordat mijn land in evenwicht is?

Hoe lang duurt het voordat mijn land in evenwicht is?

Een ecosysteem heeft, net als elk ander levend wezen, tijd nodig om zich te ontwikkelen. Over het algemeen vergt het 3 tot 7 jaar om tot een evenwichtig bodemleven te komen. Dan hebben de koolstof- en mineraalconcentraties in de buurt de optimale Albrecht en Reams-verhoudingen. De bodemvruchtbaarheid en -structuur zijn verbeterd. De humus houdt voeding en vocht beter vast.

Komen er ziekteverwekkende organismen op het veld of in de bodem? Hun aanwezigheid en ontwikkeling worden direct onderdrukt. Ze smaken beter en worden door de gezonde en gewenste ziektebestrijdende organismen opgegeten. Vitale, ziektevrije gewassen met een hoge voedingswaarde zijn het resultaat. Het beste medicijn tegen beschavingsziekten, gedragen door levende grond.

Eco-agriculture

Met de Albrecht en Reams-modellen komen de hoofd- en sporenelementen in de optimale hoeveelheden en verhoudingen in de bodem, waardoor gewassen zich robuust ontwikkelen en hoogproductief zijn. Dit maakt het mogelijk om het gebruik van landbouwchemicaliën met circa 20% per jaar af te bouwen. De natuurlijke mineralen bestaan uit tribomechanisch gemicroniseerde en geactiveerde gesteenten (steenmeel) die naar behoefte worden aangevuld met restproducten uit de landbouw en voedingsindustrie. Deze zijn rijk aan natuurlijke mineralen, eiwitten, enzymen of organische hoofd- en sporenelementen. De opname van deze producten geschiedt volledig biologisch en veroorzaakt geen disbalans of schade in de gewassen of bodembiologie. De producten maken het gebruik van chemicaliën nagenoeg overbodig.

Albrecht en Reams

Een eetlepel ecologisch vitale bodem bevat 2 tot 4 kilometer fijne schimmeldraden. De grond wordt bewoond door miljoenen toegewijde medewerkers, waaronder bacteriën, wormen en geleedpotigen. Zij zorgen er samen voor dat planten beter wortelen, dat ze vitaler zijn en zich beter kunnen verdedigen tegen eventuele ziektes en plagen (insecten). Deze medewerkers werken bij gezonde voeding en niet te veel verstoring door grondbewerking of toediening van schadelijke stoffen in het groeiseizoen 24/7 en altijd met goede zin, zonder verlof- of ziektedagen.

Wil je weten wat deze methode voor jouw landbouwgrond kan betekenen? Vraag dan gerust vrijblijvend advies bij ons aan. Momenteel treden wij voor heel veel landbouwbedrijven in Nederland op als sparringpartner.

Naar aanleiding van het invullen van uw telefoonnummer verleent u ons toestemming om u telefonisch te mogen benaderen.

Meer informatie

Voor meer informatie of advies kunt u contact opnemen.

Locatie

Van der Duyn van Maesdamstraat 118,
7391 VS Twello