Neem contact, samen verbeteren we je landbouwgrond

De stap naar ecologische landbouw zet je niet zomaar, maar het aardige is dat je vanuit de gangbare landbouw de bedrijfsvoering werkenderwijs naar ecologisch kunt omschakelen, zonder al te grote kosten. Agrochemie kun je niet sneller dan met 20% per jaar afbouwen. Bodembiologie heeft rust en tijd nodig om in aantallen en diversiteit op te bouwen. Bodem en gewassen hebben tijd nodig om hun ‘speedverslaving’ af te bouwen. De grootste veranderingen vinden plaats in de eerste drie jaar. Na het tweede jaar ontstaat er vertrouwen in de kracht van de natuur en komt er rust in de tent.

Na drie jaar komt het moment dat je kunt kiezen hoe hoog je de lat wilt leggen wat gebruik van agrochemicaliën betreft. Ondertussen is er een duidelijke besparing in het gebruik van kunstmest, gewasbestrijdingsmiddelen en antibiotica en brandstof gerealiseerd en zijn bodemvruchtbaarheid, bodemstructuur, ziektewerendheid en productkwaliteit vooruitgegaan. Deze worden nu biologisch in stand gehouden. Daarnaast is het stressniveau in de bedrijfsvoering verlaagd en is het werkplezier toegenomen. Ieder zal zijn eigen ontwikkeling volgen.

Team Ecosys staat je graag met raad en daad terzijde.

Telefoonnummer

Adres

Van der Duyn van Maesdamstraat 118,
7391 VS Twello

Stuur ons een bericht

Neem contact op via 06-54240900 of de e-mail. Dat laatste kan ook via het contactformulier. Wij beantwoorden je aanvraag zo snel mogelijk.

Naar aanleiding van het invullen van uw telefoonnummer verleent u ons toestemming om u telefonisch te mogen benaderen.