Together Each Achieves More

Neem contact op met TEAM Ecosys en verbeter je landbouwgrond

De stap naar ecologische landbouw zet je niet zomaar, maar het aardige is dat je vanuit de gangbare landbouw de bedrijfsvoering werkenderwijs naar ecologisch omschakelt, zonder al te grote kosten. Agrochemie kun je niet sneller dan met 20% per jaar afbouwen. Bodembiologie heeft rust en tijd nodig om in aantallen en diversiteit op te bouwen. En bodem en gewassen hebben tijd nodig om hun speedverslaving af te bouwen. De grootste veranderingen vinden plaats in de eerste 3 jaar.  Na het tweede jaar ontstaat er vertrouwen in de kracht van de natuur en komt er rust in de tent.
Na 3 jaar komt het moment dat je kunt kiezen hoe hoog je de lat wilt leggen wat gebruik van agrochemicaliën betreft. Ondertussen is er een duidelijke besparing in het gebruik van kunstmest, gewasbestrijdingsmiddelen en antibiotica en brandstof gerealiseerd en zijn bodemvruchtbaarheid, bodemstructuur, ziektewerendheid en productkwaliteit vooruitgegaan. Deze worden nu biologisch in stand gehouden. Daarnaast is het stressniveau in de bedrijfsvoering verlaagd en is het werkplezier toegenomen. Ieder zal zijn eigen ontwikkeling volgen.


TEAM Ecosys staat je graag met raad en daad terzijde.

Meer weten?

Heb je een vraag over onze producten of werkwijze?
Wil je meer weten over bodemecologie? Neem contact op via 06 542 40 900 of de e-mail. Dat laatste kan ook via het contactformulier. Wij beantwoorden je aanvraag zo snel mogelijk.

Contactformulier

Onze nieuwsbrief

Bent u geïnteresseerd in ons werk en wilt u zich abonneren op onze nieuwsbrief?  Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief via het formulier.

 TEAM Ecosys
Oude Rijksstraatweg 44
7391 ME Twello

KvK: 08052645

Contactgegevens
 0571-275153
  06-54240900

 info@team-ecosys.nlPrivacyverklaring

Duurzame bodemverbetering vraagt om inzicht in het voedselweb.